Bereikbaarheid

Download hier uw aanreisgegevens
(PDF document, te openen met Adobe Acrobat Reader)

Hoe bereikt u de Dampfbahn Furka-Bergstrecke?

Per openbaar vervoer:

Vanuit Nederland rijdt dagelijks een hogesnelheidstrein van ICE International in ongeveer 6,5 uur van Amsterdam naar Basel. Daarnaast rijdt ook elke nacht een CityNightLine (nachttrein) met bestemming Basel/Zürich. Beide opties vormen voor echte treinliefhebbers natuurlijk de ideale manier om het prachtige Zwitserland op een relaxte en comfortabele manier te bereiken. Vanaf Basel kunt u met de Zwiterse Spoorwegen (SBB) uw weg naar Brig of Göschenen vervolgen. Vanuit Brig of Göschenen pakt u de Matterhorn Gotthard Bahn (MGB), voorheen Furka Oberalp Bahn, die u naar Realp of Oberwald brengt.

 • Station Realp DFB: Neem vanuit Göschenen of Brig de Matterhorn Gotthard Bahn (MGB) naar station Realp MGB. Vanaf dit station is met duidelijke bewegwijzering de looproute naar ICE 1station Realp DFB aangegeven. Looptijd tussen beide stations is ongeveer 5 minuten.
 • Station Oberwald DFB: Neem vanuit Göschenen of Brig de Matterhorn Gotthard Bahn (MGB) naar station Oberwald MGB. Na aankomst dient u slechts onder de sporen door te lopen naar het platform van de DFB dat direct naast de doorgaande sporen van de MGB gelegen is.
 • Station Gletsch DFB: dit tussengelegen station is te bereiken met de Zwitserse Postbus vanuit Realp, Oberwald en Meiringen (Grimselpas) of per stoomtrein van de DFB uiteraard.

Aanvullende informatie is te vinden via de volgende websites:

 

Per auto:

Op deze pagina worden verschillende methoden geboden om uw reis per auto naar de DFB zo duidelijk mogelijk weer te geven:Autobahn

 • 1. Adres (t.b.v. invoer in navigatiesystemen)
 • 2. Routeplanner
 • 3. Routebeschrijving
 • 4. Routekaartjes

1. Adres (t.b.v invoer in navigatiesystemen)

 • Station Realp DFB:
  Dampfbahn Furka-Bergstrecke AG
  Witenwassernstrasse
  6491 Realp
  Zwitserland
 • Station Gletsch:
  Dampfbahn Furka-Bergstrecke AG
  Furkastrasse
  3999 Gletsch (Oberwald)
  Zwitserland
 • Station Oberwald DFB:
  Dampfbahn Furka-Bergstrecke AG
  Furkastrasse
  3999 Oberwald (Obergoms)
  Zwitserland
  – Gelegen direct naast station Oberwald MGB

2. Routeplanner

Plan uw route van elke plaats in Europa naar de DFB met de Google Maps Routeplanner.
Volg onderstaand stappenplan om uw route te genereren:

 • Routeplanner Starten
 • Vul bij ‘Vertrekpunt’ (A) uw gewenste vertrekadres in.
 • Vul bij ‘Bestemming’ (B) één van de vertrekplaatsen van de DFB in:
  • Bahnhof Realp DFB, Zwitserland
  • Gletsch, Zwitserland
  • Bahnhof Oberwald, Zwitserland
 • Klik op de button ‘Routebeschrijving’. Google Maps plant nu automatisch de snelste route.
 • U bereikt de parkeerterreinen van de DFB in Realp, Oberwald of Gletsch na aankomst vervolgens als volgt:

Station Realp DFB:

Komend uit de richting Andermatt/Hospental (oostzijde Furkapas):
U rijdt door het plaatsje Realp heen. Net na ‘Hotel des Alpes’, liggend aan uw linkerhand, ziet u de Furka pasweg omhooglopen en u ziet een weg rechtdoor langs de spoorbaan lopen. Deze weg langs de spoorbaan rijdt u in. Vervolgens slaat u linksaf, u rijdt over de brug heen en parkeert uw auto op de parkeerplaats.

Komend uit de richting Oberwald/Grimselpas (westzijde Furkapas):Furkaregio
Wanneer u de Furkapas bereikt heeft rijdt u naar beneden. Wanneer u Realp binnenrijdt ziet u aan uw rechterhand, rechts naast ‘Hotel des Alpes’, een weggetje langs het spoor van de Matterhorn Gotthard Bahn lopen. Dit weggetje moet u inslaan, vervolgens rijdt u linksaf over het spoor heen en uw auto kunt u dan op het parkeerterrein parkeren.

Station Gletsch DFB:

Komend uit de richting Andermatt/Hospental (oostzijde Furkapas):
Wanneer u Gletsch binnenrijdt ziet u de spoorlijn en het station vanzelf liggen aan uw linkerhand. Parkeren kan op de parkeerplaats voor het station.

Komend uit de richting Oberwald/Grimselpas (westzijde Furkapas):
Wanneer u Gletsch binnenrijdt ziet u de spoorlijn en het station vanzelf liggen aan uw rechterhand. Parkeren kan op de parkeerplaats voor het station.

Station Oberwald DFB:

Komend uit de richting Andermatt/Hospental (oostzijde Furkapas):
Wanneer u de Furkapas bereikt heeft rijdt u naar beneden en volgt de borden Oberwald. U rijdt door Gletsch heen. Bij het passeren van de spoorwovergang vlak na het dorpje Oberwald, ziet u het station al aan uw linkerhand liggen. Parkeren kan op de parkeerplaats bij het station.

Komend uit de richting Brig (Goms):Kartd
Vanuit Brig houdt u de nationalstrasse aan en blijft u steeds de borden ‘Autoverlad Furka’ volgen. Deze leiden u direct naar station Oberwald MGB. Parkeren kan op de parkeerplaats bij het station.

Komend uit de richting Grimsel (Meiringen/Interlaken):
U rijdt de Grimselpas over; bij het bereiken van het dorpje Gletsch slaat u rechtsaf en volgt u de bebording Oberwald. Bij het passeren van de spoorovergang vlak na het dorpje Oberwald, ziet u het station al aan uw linkerhand liggen. Parkeren kan op de parkeerplaats bij het station.

3. Routebeschrijving

Er zijn verschillende wegen om naar Zwitserland te rijden. Uiteindelijk komt u vrijwel altijd via Basel het land binnen. De onderstaande routebeschrijving wijst u verder de weg naar Realp of Gletsch; de twee vertrekstations van de DFB.

Komend uit noordelijke/oostelijke richting (Basel/Luzern/Gotthard):.

Om station Realp DFB te bereiken:
U rijdt via de A2 (Luzern-Gotthard) tot aan de afslag Andermatt. Volg nu de borden ‘Autoverlad Furka’ tot aan Realp. Aangekomen te Realp slaat u niet linksaf maar volgt u de Furka pasweg die door Realp loopt. Net na ‘Hotel des Alpes’, liggend aan uw linkerhand, ziet u de Furka pasweg omhooglopen en u ziet een weg rechtdoor langs de spoorbaan lopen. Deze weg langs de spoorbaan rijdt u in. Vervolgens slaat u linksaf, u rijdt over de brug heen en parkeert uw auto op de parkeerplaats.

Om station Gletsch DFB te bereiken:
U rijdt via de A2 (Luzern-Gotthard) tot aan de afslag Andermatt. Volg nu de borden ‘Autoverlad Furka’ tot aan Realp. Aangekomen te Realp slaat u niet linksaf maar volgt u de Furka pasweg die door Realp loopt. Blijf de Furka pasweg volgen, wanneer u de Furkapas bereikt heeft rijdt u de weg volgend weer naar beneden, u ziet de spoorlijn dan vanzelf liggen. In Gletsch kunt u uw auto parkeren op het parkeerterrein vlakbij het station (dit ligt aan uw linkerhand).
Wanneer u liever niet over de Furkapas rijdt (vooral aan de oostelijke kant van de Furkapas, in het Kanton Uri, is de weg behoorlijk steil, smal en bochtig) is het mogelijk om in Realp de autotrein naar Oberwald te nemen en vandaar naar Gletsch omhoog te rijden (volg borden Furkapas/Grimsel). Voor reizigers met caravans of campers: neem de autotrein.

Om station Oberwald DFB te bereiken:
U rijdt via de A2 (Luzern-Gotthard) tot aan de afslag Andermatt. Volg nu de borden ‘Autoverlad Furka’ tot aan Realp. Aangekomen te Realp slaat u niet linksaf maar volgt u de Furka pasweg die door Realp loopt. Blijf de Furka pasweg volgen, wanneer u de Furkapas bereikt heeft rijdt u de weg volgend weer naar beneden, rijdt door Gletsch heen en blijf de bebording Oberwald volgen. Rijdt eveneens door Oberwald heen; na de spoorovergang (even buiten Oberwald gelegen) ziet u het station al aan uw linkerhand liggen. Parkeren kan op de parkeerplaats voor het station. Station Oberwald DFB is gelegen direct naast de doorgaande sporen van de Matterhorn Gotthard Bahn.
Wanneer u liever niet over de Furkapas rijdt (vooral aan de oostelijke kant van de Furkapas, in het Kanton Uri, is de weg behoorlijk steil, smal en bochtig) is het mogelijk om in Realp de autotrein naar Oberwald te nemen; u komt dan direct op het station van Oberwald aan; eveneens het vertrekpunt van de stoomtreinen. Voor reizigers met caravans of campers: neem de autotrein.

Komend uit westelijke/zuidelijke richting (Brig/Simplon/Domodossola/Italië):

Om station Realp DFB te bereiken:
U volgt vanuit Brig de borden (Autoverlad) Furka tot voor Oberwald. Nu volgt u de borden Furkapas/Grimselpas. U rijdt door het plaatsje Gletsch heen de Furka pasweg op. Wanneer u de Furkapas bereikt heeft rijdt u, de weg volgend, weer naar beneden. Wanneer u Realp binnenrijdt ziet u aan uw rechterhand, rechts naast ‘Hotel des Alpes’, een weggetje langs het spoor van de Matterhorn Gotthard Bahn lopen. Dit weggetje moet u inslaan, vervolgens rijdt u linksaf over het spoor heen en uw auto kunt u dan op het parkeerterrein parkeren.
Wanneer u liever niet over de Furkapas rijdt (vooral aan de oostelijke kant van de Furkapas, in het Kanton Uri, is de weg behoorlijk steil, smal en bochtig) is het mogelijk om in Oberwald de autotrein te nemen naar Realp. Vervolgens slaat u linksaf en rijdt u dwars door Realp een klein stukje de Furka pasweg op totdat u het weggetje ziet zoals hierboven beschreven. Voor reizigers met caravans of campers: neem de autotrein.

Om station Gletsch DFB te bereiken:
U volgt vanuit Brig de borden (Autoverlad) Furka tot voor Oberwald. Nu volgt u de borden Furkapas/Grimselpas. Wanneer u in Gletsch gearriveerd bent ziet u aan uw rechterhand het station van de DFB liggen. Parkeren kan op het parkeerterrein naast het station.

Om station Oberwald DFB te bereiken:
U volgt vanuit Brig de borden (Autoverlad) Furka. Vlak voor het bereiken van Oberwald houdt u Autoverlad Furka (Realp) aan. Deze bebording leidt u automatisch naar Bahnhof Oberwald, eveneens het vertrekpunt van de stoomtreinen. Parkeren kan op het parkeerterrein voor het station.

Komend uit centraal Zwitserland (Bern/Interlaken):

Om station Realp DFB te bereiken:
Vanaf Bern neemt u de A6 via Thun naar Interlaken. Vanaf Interlaken rijdt u verder over de A8 en de lokale wegen 6/11 in de richting Brienz-Meiringen-Grimselpas. Bij het dorpje Innertkirchen rijdt u de Grimsel pasweg op (en dus niet de Susten pasweg). Na de Grimselpas te hebben gepasseerd rijdt u de weg verder naar beneden; bij het bereiken van het plaatsje Gletsch slaat u linksaf de Furka pasweg op. Wanneer u de Furkapas bereikt heeft rijdt u, de weg volgend, weer naar beneden. Wanneer u Realp binnenrijdt ziet u aan uw rechterhand, rechts naast ‘Hotel des Alpes’, een weggetje langs het spoor van de Matterhorn Gotthard Bahn lopen. Dit weggetje moet u inslaan, vervolgens rijdt u linksaf over het spoor heen en uw auto kunt u dan op het parkeerterrein parkeren.
Wanneer u liever niet over de Furkapas rijdt (vooral aan de oostelijke kant van de Furkapas, in het Kanton Uri, is de weg behoorlijk steil, smal en bochtig) is het mogelijk om in Oberwald de autotrein te nemen naar Realp. Vervolgens slaat u linksaf en rijdt u dwars door Realp een klein stukje de Furka pasweg op totdat u het weggetje ziet zoals hierboven beschreven. Voor reizigers met caravans of campers: neem de autotrein.

Om station Gletsch DFB te bereiken:
Vanaf Bern neemt u de A6 via Thun naar Interlaken. Vanaf Interlaken rijdt u verder over de A8 en de lokale wegen 6/11 in de richting Brienz-Meiringen-Grimselpas aan. Bij het dorpje Innertkirchen rijdt u de Grimsel pasweg op (en dus niet de Susten pasweg). Na de Grimselpas te hebben gepasseerd rijdt u de weg verder naar beneden; u komt aan in Gletsch waarbij u het station van de DFB vanzelf tegenover u ziet liggen. Parkeren kan op het parkeerterrein voor het station.

Om station Oberwald DFB te bereiken:
Vanaf Bern neemt u de A6 via Thun naar Interlaken. Vanaf Interlaken rijdt u verder over de A8 en de lokale wegen 6/11 in de richting Brienz-Meiringen-Grimselpas aan. Bij het dorpje Innertkirchen rijdt u de Grimsel pasweg op (en dus niet de Susten pasweg). Na de Grimselpas te hebben gepasseerd rijdt u de weg verder naar beneden; u komt aan in Gletsch, sla op de T-splitsing rechtsaf en volg de borden Oberwald. Rijdt eveneens door Oberwald heen; na de spoorovergang (even buiten Oberwald gelegen) ziet u het station al aan uw linkerhand liggen. Parkeren kan op de parkeerplaats voor het station. Station Oberwald DFB is gelegen direct naast de doorgaande sporen van de Matterhorn Gotthard Bahn.