De Zwitserse Stoomtrein

Mat WeisshornFO4_FurkaSteinstafelviaductRealp_DFB

De Dampfbahn Furka-Bergstrecke (ofwel DFB) wordt gevormd door de smalspoorlijn die loopt in de regio Furka, tussen de kantons Wallis en Uri in zuid-oostelijk Zwitserland. Vroeger was dit traject in gebruik voor de reguliere treindienst van de Furka Oberalp Bahn (nu Matterhorn Gotthard Bahn). In de jaren ’80 van de vorige eeuw werd besloten tot aanleg van de Furka-Basistunnel, waardoor de schitterende bergspoorlijn ten dode opgeschreven stond. Spoorwegliefhebbers uit geheel Europa verenigden zich in de Verein Furka-Bergstrecke met als gevolg heropening van de spoorlijn! Tegenwoordig rijden er in het zomerseizoen weer authentieke stoomtreinen over de Furka bergspoorlijn.

Via de verschillende links in de gele menubalk vindt u meer gedetailleerde informatie over historie, heden en toekomst van dit bijzondere smalspoortraject, gelegen in één van de mooiste gebieden van Zwitserland.

En… mocht u in het zomerseizoen in de buurt van de Furka-Bergstrecke zijn; een bezoek aan de stoomtrein zal u zeker niet tegenvallen! Vooraf reserveren is zeker bijna altijd noodzakelijk, om te leurstellingen te voorkomen.

 

Depot_GletschDFB_Rit

Remise Gletsch                     Rit met de trein                      Met Volldampf langs remise realp