Tandstaaf

De Nederlandse sectie van de VFB heeft al jaren een eigen verenigingsblad waar we met z’n allen best wel trots op zijn: De Tandstaaf. Het blad verschijnt vier keer per jaar en informeert iedereen die een abonnement op de Tandstaaf heeft over de gang van zaken bij onze sectie. Er is ruimte voor interviews van leden, verslagen van de Fronarbeitweken en ook zijn er vaak reisverslagen van leden die een bijzondere reis per spoor in het buitenland hebben gemaakt (bijvoorbeeld in Zweden, Vietnam of de Alpenlanden). Ook staan in elke Tandstaaf de mooiste foto’s door leden gemaakt, vaak in full-color. De Tandstaaf is bij elkaar dan ook meer dan zomaar een in elkaar geniet verenigingsblaadje en menig lid is positief verrast als de Tandstaaf op de deurmat ligt.

De drijvende kracht achter ‘De Tandstaaf’ was sinds 2001 Kees Scholtes; bij de leden beter bekend onder zijn ‘pseudoniem’ KeeS. Medio 2008 beëindigde Kees zijn werkzaamheden en werd het daarmee tijd dat een nieuwe redactie het stokje overnam. Diederik van Nimwegen en (vanuit het bestuur) Jeroen Wolff hebben de afgelopen nummers bewezen dat zij de Tandstaaf nog altijd een warm hard toedragen; resulterend in een even mooi verenigingsblad als voorheen. Zo kunnen we ook nu zeggen dat een lidmaatschap zonder Tandstaaf nog niet half zo leuk is als een lidmaatschap mét Tandstaaf!

Om toch leden die niet geabonneerd zijn op de Tandstaaf en belangstellenden van buitenaf de grote hoeveelheid informatie uit de Tandstaven te bieden staan hieronder alle uitgaven van de afgelopen jaren online als pdf-bestand, echter wel met beduidend lagere beeldkwaliteit dan het origineel! Ook toekomstige Tandstaven zullen op deze pagina als pdf-bestand online worden gezet. Deze pdf-bestanden zijn te openen met het programma Adobe Acrobat Reader.

Verdere informatie m.b.t. de Tandstaaf:

Reeds verschenen uitgaven:

2016

2015